referenties

The Harbour House – Rijswijk

The Harbour House in Rijswijk: dit voormalige kantoorgebouw ondergaat een grondige transformatie naar 142 moderne en duurzame appartementen en 170 inpandige parkeerplaatsen. De appartementen worden duurzaam opgeleverd. Hoogwaardige isolatie van dak en gevels en geen gasaansluiting meer, maar verwarming en koeling door middel van luchtwarmtepompen.

Vanuit de opdrachtgever, Rijswijk Residential, is een installatie-eis neergelegd bij de installateur dat het systeem in dikwandig moet worden uitgevoerd. Lok Installaties is hierbij op zoek gegaan naar een passende oplossing voor alle leidingtrajecten. Bij de oorspronkelijke start van de calculatie wilde men het volledige leidingsysteem pressen. Op basis van een kosten- batenanalyse is men erachter gekomen dat het pressen van leidingen met dikwandige fittingen boven de DN50 een kostbare oplossing is. Daarom is gekozen voor een hybride oplossing. Lok Installaties heeft gekozen voor het toepassen van VSH PowerPress fittingen gecompleteerd met bijpassende afsluiters en inregelventielen die direct op de dikwandige buis kunnen worden gepresst. Hierbij is dus bewust een knip gemaakt in het leidingtracé waarbij boven de DN50 voor een andere verbindingstechniek is gekozen.

Dit resulteerde voor Lok in een snelle bedrijfszekere verbindingstechniek die ook nog eens eenvoudig is in montage.

Ferry Andringa, montageleider bij Lok Installaties: “Het gebruik van VSH PowerPress fittingen en bijbehorende appendages zorgt voor een strak uitziende installatie, die makkelijk inzetbaar is. De technische training, die ter plaatse is gegeven voor de monteurs, zorgde voor de basis om met dit product vol vertrouwen aan het werk te gaan.

Voor het drinkwater tracé moest een Kiwa gekeurde oplossing worden gevonden. Het drinkwater tracé is uitgevoerd met VSH XPress RVS. Ook hier heeft Lok Installaties een kosten- batenanalyse gemaakt en kwam RVS voor Lok verrassend uit de bus. “De kleinere diameters, grotere beugelafstanden, mindere weerstand bij de fittingen alsook de toepassing van de VSH XPress FullFlow afsluiters bleek een schot in de roos”, aldus Ferry. ”Nu we in de afronding zitten en alles is afgeperst zien we de betrouwbaarheid van het product en zijn we inmiddels al opgestart met een volgend project waarin we weer kiezen voor de producten van Aalberts integrated piping systems.”

Tot slot wil Ferry graag met zijn team in Hilversum komen kijken waar Aalberts integrated piping systems dit product met veel zorg en aandacht produceert. Wij zullen Ferry en zijn team met veel plezier ontvangen om hem alle ins en outs te laten zien van deze prachtige productlijn.

Aalberts integrated piping systems: don’t just buy products, buy solutions.

locatie

Rijswijk

partner

Lok Installaties