toepassingen

verwarming & koeling

Aalberts integrated piping systems biedt de perfecte oplossing voor verwarmings- en koelsystemen, van de kleinste (6mm, VSH Super knel) tot de grootste (DN2600, VSH Shurjoint) diameters. Voor een dikwandige buis biedt ook VSH PowerPress een perfecte oplossing, inclusief (inregel-)afsluiters met geïntegreerde systeemaansluitingen.

In zowel kantoorgebouwen als woonhuizen is het van belang dat stromingsgeluid en stromingsweerstand minimaal zijn en dat een systeem goed is ingeregeld. Door het ontwerp en het gebruik van laser-lastechniek hebben onze fittingen geen binnenranden, wat zorgt voor een zeer lage stromingsweerstand. Daarnaast laten de compacte fittingen zich eenvoudig isoleren, waardoor ze zuinig in gebruik zijn. Met Apollo ProFlow inregelafsluiters kunnen installaties perfect worden ingeregeld. De geïntegreerde systeemaansluitingen zorgen dat ze naadloos aansluiten op het door u gekozen leidingsysteem.

Onze leidingsystemen hebben voor elke toepassing hun eigen voordelen. VSH Super knelfittingen kunnen bijvoorbeeld met standaard gereedschap gemonteerd worden. Niet voor niets worden de meeste cv-ketels in Nederland aangesloten met onze knelfittingen. Ook VSH XPress,                   VSH SudoPress en VSH Tectite bieden snelle, flexibele en betrouwbare leidingsystemen, inclusief afsluiters met geïntegreerde systeemaansluitingen. Ook het kunststof leidingsysteem                  VSH MultiPress is uitstekend geschikt voor verwarmings- en koelsystemen. Door de toepassing van PPSU fittingen is VSH MultiPress bij uitstek geschikt voor toepassing in koelsystemen.

VSH Shurjoint heeft een grote radiale flexibiliteit waardoor compensatoren en uitzettingsbenen in verwarmings- en koelsystemen vaak kunnen vervallen of compacter uitgevoerd kunnen worden. Onze Aalberts IPS design service® zal u graag ondersteunen bij de berekening van uitzetting en krimp en het vinden van de juiste materialen.

VSH Shurjoint bestaat naast koppelingen en fittingen, uit een volledig assortiment aan appendages en accessoires, zoals vlinderkleppen, kogelkranen, terugslagkleppen, aanzuigkorven en filters.

heb je vragen?

neem gerust contact op