sustainability

ons gedachtegoed

Wij geloven dat er geen magische technologie of machine bestaat die de planeet van de ene op de andere dag zal redden. Maar er worden op dit moment veel uitvindingen gedaan, die afval kunnen verminderen, efficiëntie kunnen introduceren en kunnen bijdragen aan een groenere samenleving. Bij Aalberts integrated piping systems klinkt dat als muziek in de oren, want dat is wat we doen!

Wij zijn zuinig op onze planeet en passen onze werkwijze en productiemethoden zo aan, dat de impact op onze planeet zo laag mogelijk wordt gehouden. Zo hergebruiken we afval en andere materialen tijdens onze productieprocessen.

Onze productielocaties liggen over het algemeen dicht bij onze klanten, waardoor de transportbewegingen van onze producten op een acceptabel niveau blijven. Onze gebouwen voldoen ook aan de eisen voor duurzaam bouwen. Zo heeft onze locatie in Zeewolde het BREEAM Good certificaat ontvangen. Daarnaast zijn diverse bedrijfslocaties voorzien van zonnecollectoren voor het opwekken van duurzame energie.

Het distributiecentrum in Zeewolde

onze aanpak

reduce

We minimaliseren het materiaal- en energieverbruik in al onze processen en activiteiten, ook in de processen voor onze klanten! We nemen de verantwoordelijkheid voor ons hele productie proces 

rethink

Het kiezen van materialen en stoffen die geen ecologische schade veroorzaken, is essentieel. We vermijden onnodige uitputting van natuurlijke hulpbronnen en vervangen waar mogelijk niet-duurzame energiebronnen door milieuvriendelijke.

recycle

We hebben een gesloten productie-proces waar we onze reststoffen hergebruiken en recyclen. Restwarmte wordt bijvoorbeeld gebruikt om onze gebouwen te verwarmen in de winter. 

minimaliseer verbruik

Path

kies duurzame
materialen en energie

hergebruik
alle restanten