referenties

Distributiecentrum – Ahold Bleiswijk

design service en breed pakket productlijnen in nieuwbouw DC Ahold Bleiswijk

Diverse productlijnen van Aalberts integrated piping systems zijn geïnstalleerd in het nieuwe distributiecentrum van Ahold in Bleiswijk. Het pand heeft een oppervlakte van 20.000 vierkante meter en verwerkt 40.000 bestellingen per week. Het complex heeft een BREEAM Very Good certificaat voor duurzaamheid en is sinds september 2020 in gebruik.

VanPanhuis Hoogeveen, onderdeel van Top Installatiegroep, was verantwoordelijk voor de aanleg van de verwarmings- en koelinstallatie. Normaliter besteden zij de opbouw van een verdeler in een technische ruimte uit aan een lasbedrijf. In samenspraak met Aalberts integrated piping systems is er in het begin stadium gekeken naar alternatieven op het lassen van dergelijke technische ruimtes, zodat vanPanhuis dit in eigen beheer kon installeren.

design service
Aan de hand van het digitale BIM-model van vanPanhuis heeft het team van Aalberts integrated piping systems Design Service® de mogelijkheden qua slimme verbindingstechnieken geëngineerd en de meest economische installatie uitgerekend.

Door goed te luisteren naar de wensen en mogelijkheden van vanPanhuis, is in plaats van lassen, gekozen voor een combinatie van groefkoppelingen, middels VSH Shurjoint, pressfittingen voor dikwandige en dunwandige buis, middels VSH PowerPress en VSH XPress en diverse appendages en afsluiters, waaronder VSH XPress FullFlow kogelkranen.

Groothandel Van Walraven heeft de installatie prefab klaargemaakt, zodat deze on site in een korte periode geïnstalleerd kon worden. De VSH-productlijnen zijn door de gehele hal en in de technische ruimte terug te vinden.

locatie

Ahold Bleiswijk

partner

Distributiecentrum