referenties

Bauhaus – Groningen

Bauhaus Groningen is een compleet bouwcentrum die bouwmaterialen aanbiedt voor zowel de doe-het-zelver als de professional. De winkel heeft een unieke drive-in van 5.000 m2, waarin met de auto naar binnen kan worden gereden om de bouwmaterialen gelijk in te laden. Daarnaast heeft deze bouwmarkt een stadstuin, verfmengcentrum, horeca en een nautische afdeling. De vestiging aan de Ring in Groningen heeft in totaal een oppervlakte van 20.000 m².

Loohuis installatiegroep was voor deze eerste Nederlandse vestiging van de Duitse bouwmarktketen als totaalinstallateur verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van onder meer de werktuigbouwkundige installaties (incl. koeling). Alle technische installaties werden turn-key (kant en klaar) opgeleverd.

VSH producten
Al jaren neemt Loohuis naar tevredenheid VSH producten af, vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouding. Het Bauhaus-project gaf daarbij de mogelijkheid om binnen de Loohuis vestigingen eenheid te vormen in de leidingsystemen en koos bij de bouw van dit pand volledig voor VSH XPress, met daarnaast VSH Super fittingen in combinatie met appendages van VSH.

Binnen het VSH XPress-assortiment is gebruikgemaakt van het stalen en koperen leidingsysteem tot en met 108 mm. Dit pressleidingsysteem is ideaal om zowel het koelsysteem als de cv- en drinkwaterinstallatie snel en veilig te installeren, net als VSH Super.

werken met BIM
De installateur maakte gezamenlijk met de aannemer gebruik van het BIM-model (een digitale maquette) om een optimale voorbereiding te realiseren. VSH heeft altijd actuele modelgegevens van haar producten beschikbaar, waardoor al in de ontwerpfase alle mogelijkheden doorgelopen konden worden. Een goede, snelle en foutloze uitvoering was hierdoor gewaarborgd.

winkelassortiment
Naast het bouwtechnische gedeelte, is VSH ook in de bouwmarkt zelf te vinden. De Duitse keten heeft diverse VSH producten opgenomen in het assortiment, waardoor deze naast de professional ook voor de doe-het-zelver beschikbaar zijn.

locatie

Groningen

partner

Bauhaus