toepassingen

verwarming & koeling

Een groot aantal van onze leidingsystemen is de perfecte oplossing voor verwarmings- en koelsystemen. Zeker in woonhuizen en kantoorgebouwen is het van belang dat het systeem goed ingeregeld is en het stromingsgeluid minimaal.

Door het ontwerp en het gebruik van laser-lastechniek hebben de fittingen geen binnenranden, dat zorgt voor een zeer lage stromingsweerstand en geluidsniveau. Tijdens het volledig geautomatiseerde productieproces ondergaan de fittingen strenge testen, zodat u verzekerd bent van een lekdichte fitting. Daarnaast laten de compacte fittingen zich eenvoudig isoleren, waardoor ze zuinig in verbruik zijn.

Onze leidingsystemen hebben voor elke toepassing hun eigen voordelen. VSH Super knelfittingen kunnen bijvoorbeeld zonder inzet van speciaal gereedschap gebruikt worden. Door de snelle en onderhoudsvriendelijke installatie, is het niet voor niets dat nagenoeg elke cv-ketel in Nederland aangesloten is met onze knelfittingen.

Het kunststof leidingsysteem VSH MultiPress is uitstekend geschikt voor verwarmings- en koelsystemen. Voor de toepassing in koelsystemen adviseren wij VSH MultiPress uitgevoerd in PPSU.

Door de grote radiale flexibiliteit van VSH Shurjoint kan de noodzaak voor compensatoren bij verwarmingsinstallaties vaak vervallen. Er is een volledig assortiment aan appendages en accessoires verkrijgbaar, zoals vlinderkleppen, kogelkranen, terugslagkleppen, aanzuigkorven en filters.

Groefverbindingen in koelsystemen wordt steeds meer de nieuwe norm, waardoor VSH Shurjoint ook in die toepassing een uitstekende oplossing is.