toepassingen

sprinkler

Ons VSH XPress systeem is onder meer gecertificeerd voor sprinkler- en lage druk watermistinstallaties en is geschikt voor natte vaste sprinklerinstallaties. Omdat VSH XPress Sprinkler als systeem gekeurd is, is men verplicht tot het gebruik van de goedgekeurde combinaties van fittingen, buizen en gereedschappen.


Watermist
Naast de toepassing binnen traditionele sprinklerinstallaties, levert Aips ook oplossingen voor watermist systemen. Door de toepassing van watermist kan er gebruik gemaakt worden van kleinere leidingdiameters en wordt er geblust met minder water.

Ingestorte sprinklerleidingen
VSH XPress Sprinkler ML is ideaal voor hoogbouw waarbij de sprinklerleidingen moeten worden ingestort in de vloeren/plafonds en bestaat uit multilayer buis (PE-Xc/Al/PE-Xc) en kunststof pressfittingen (PVDF).

Uniek aan dit systeem is dat het kan worden ingestort in beton, zonder extra bescherming (bijvoorbeeld Denso-tape) tegen de negatieve effecten van beton op het buismateriaal en de fittingen. Tevens kan er op prefab-basis met dit systeem gewerkt worden.

VSH XPress Sprinkler ML is door VdS gecertificeerd voor toepassing in ingestorte natte sprinklersystemen in de maten DN25 t/m DN50 (diameter 32 t/m 63 mm). Afhankelijk van de diameter is het systeem geschikt voor een werkdruk van 12,5 bar (diameter 32 en 40 mm) en 10 bar (diameter 50 en 63 mm).

Er is speciaal voor dit systeem een kunststof cup ontwikkeld, die ingestort kan worden en gebruikt kan worden om het systeem eerst af te persen. Hierdoor hoeven er geen aparte pluggen voor het afpersen gemonteerd te worden. Na het instorten kan de cup worden verwijderd en worden hergebruikt. In de ontstane ruimte kan een concealed sprinkler worden geïnstalleerd.

De producten van ons groefsysteem VSH Shurjoint worden overal ter wereld op grote schaal gebruikt voor sprinklersystemen. Onze voorgesmeerde afdichtingen maken een schone werkwijze mogelijk en het systeem heeft diverse keuren.

Op het dikwandige press-systeem VSH PowerPress zit het FM sprinklerkeur (Factory Mutual). Dit maakt dat VSH PowerPress ook gebruikt kan worden voor natte sprinklerinstallaties (max. werkdruk 12,1 bar – 175 psi).

Spinkler buis
VSH XPress Sendzimir Staalverzinkt buizen voor natte sprinklersystemen zijn dunwandige stalen precisiebuizen. De buizen zijn gemaakt van koudgewalst staal dat werd gegalvaniseerd volgens het Sendzimirprocédé. Deze garandeert een goede hechting van de zinklaag en een hoge weerstand tegen corrosie.

Naast Sendzimir Staalverzinkt buizen zijn ook VSH XPress Sprinkler ML buis en VSH SudoXPress RVS buis beschikbaar met de benodigde sprinklerkeuren.