toepassingen

perslucht

Persluchtsystemen moeten voldoen aan strenge eisen ten aanzien van het water- en oliegehalte. Ook op dit gebied beschikt Aips over tal van oplossingen met haar leidingsystemen.


Press-systemen en perslucht

VSH XPress, VSH SudoPress en VSH PowerPress zijn uitermate geschikt voor persluchtinstallaties. Afhankelijk van water- en oliegehalte worden verschillende typen o-ringen gebruikt. Voor perslucht die olie bevat op basis van minerale of plantaardige olie, gebruikt u HNBR of FPM o-ringen. EPDM o-ringen kunnen alleen worden gebruikt voor synthetische olie of droge perslucht.

VSH MultiPress buis is op rol verkrijgbaar en daardoor zeer geschikt voor het aanleggen van persluchtsystemen. De flexibele leidingen van dit kunststofleidingsysteem zorgen voor een optimale installatie tegen minimale kosten.

Groefsysteem en perslucht

De producten van groefsysteem VSH Shurjoint kunnen worden gebruikt voor oliehoudende of olievrije persluchtsystemen. Afhankelijk van de toepassing bieden we zowel afdichtingen in EPDM als in nitril. Daarnaast voorzien wij de installateur van technische ondersteuning en documentatie om conformiteit met de ‘Richtlijn Drukapparatuur CE 2014/68/EU’ te waarborgen.

Ook met onze andere systemen zoals VSH Super knelfittingen, VSH Tectite pushsysteem en brede assortiment aan appendages, kunnen wij u helpen een betrouwbaar persluchtsysteem te installeren.