segmenten

scheepsbouw

Er worden hoge eisen gesteld aan maritieme en offshore leidingsystemen op het vlak van veiligheid, installatiegemak, ruimtebeslag, duurzaamheid, hygiëne en niet in de laatste plaats kostenefficiëntie. Wij leveren topkwaliteit oplossingen die voldoen aan deze gestelde eisen: of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie of reparatie van een schip of platform. Van leidingsystemen tot appendages, van meet- en regelsystemen tot balanceerkleppen.

Door de toepassing van precisiebuizen en een geoptimaliseerd ontwerp van de fittingen is het totale gewicht van de installatie afgenomen. Onze fittingen zijn bovendien zo ontworpen dat ze een minimale ruimte innemen.

VSH XPress CuNi

Kenmerkend voor de maritieme en offshore markt is de zoute omgeving, zeewater, zeer agressief voor materialen. De koper-nikkel legering CuNi heeft al jaren bewezen het economisch beste materiaal te zijn bij scheepsuitrustingen en het transport van zeewater.

VSH XPress leidingsystemen worden al jaren toegepast binnen de maritieme en offshore markt. Met VSH XPress CuNi kunt u voor het transport van o.a. zeewater en brak water gebruik maken van deze snelle verbindingstechniek. Mogelijke toepassingen zijn onder andere koelsystemen met zeewater, ballastsystemen, sanitair grijs / zwart water en brandbeveiliging.

Het spreekt voor zich dat de VSH XPress leidingsystemen voorzien zijn van de nodige scheepsbouwkeuren zoals Lloyd’s Register, Det Norske Veritas, Bureau Veritas en RINA en ook toegepast kunnen worden voor natte sprinklerinstallaties.

VSH XPress CuNi is leverbaar in de afmetingen 15 t/m 108 mm en geschikt voor drukken tot 16 bar.

heb je vragen?

neem gerust contact op

gerelateerde productlijnen