mensen en cultuur

We weten dat de grootste kracht van Aalberts integrated piping systems niet allen onze baanbrekende technologie is die we ontwikkelen voor de industrieën en het dagelijks leven. Het is niet onze obsessie met het oplossen van problemen, onze ‘we can do it’ -houding of onze vastberaden drang naar uitmuntendheid; het zijn onze mensen!

We stellen onze mensen in staat om problemen op te lossen. We ondersteunen en ontwikkelen ze. We rekken ze tot het uiterste uit, en gaan dan een stukje verder. Altijd samenwerken, want grootsheid hangt af van gedeelde kennis en gedeelde vaardigheden. Daarom is Aalberts IPS een geweldige plek om te werken. Bekijk hieronder welke vacatures we op dit moment hebben. 

onze waarden | 'the Aalberts way'

'The Aalberts way' kan in drie simpele woorden worden samengevat: winning with people.

 

Wij zijn ondernemers: wij maken dromen waar. We nemen onze eigen verantwoordelijkheid: we komen onze beloftes na. We gaan voor het allerbeste resultaat: we verleggen onze grenzen en dagen de status quo uit. We delen ons kennis en leren van elkaar: we zijn niet bang om te falen en worden elke dag beter. En we handelen altijd met integriteit: het goede voorbeeld geven, ons uitspreken wanneer dat nodig is en professioneel zijn in alles wat we doen.

 

be an entrepreneur
take ownership
go for excellence
share and learn
act with integrity

onze leiderschaps principes

Onze stijl weerspiegelt dat we mensen aanmoedigen om het beste uit zichzelf te halen. We inspireren mensen en ontwikkelen onszelf en anderen. Dat is het bloed dat door onze aderen stroomt. We geven het goede voorbeeld en vragen onze mensen om verantwoording af te leggen en snel te denken en te handelen. Samen met onze waarden zijn deze principes kenmerkend voor onze identiteit.

Wij geloven dat onze klanten, onze organisatie en de wereld betrouwbare en verantwoordelijke teamspelers nodig hebben. Vertrouwen en verantwoordelijkheid. Onze klanten zullen naar ons luisteren als ze ons vertrouwen. Bij Aalberts IPS zijn we allemaal essentiële schakels in het geheel. 

onze ontwikkelingsmogelijkheden

Bij Aalberts IPS  stopt opleiden en jezelf verder ontwikkelen nooit. Of het nu gaat om een training on the job, een extern trainingsprogramma of een verdiepende training over een bepaald onderwerp; we stimuleren onze medewerkers om altijd te blijven leren.

Door persoonlijke ontwikkelingsgesprekken te voeren, kunnen zowel managers als medewerkers hun ontwikkelingsgebieden definiëren en deze vertalen in jaarlijkse trainingsplannen. Wij geloven dat je alleen door buiten je comfortzone te treden jezelf blijft ontwikkelen. Goed is nooit goed genoeg

het internationale Aalberts post-graduate programma en traineeship

Heb je net je masterdiploma gehaald en wil je aan de slag? Dan is ons internationale management traineeprogramma wellicht precies wat je zoekt. Gedurende een periode van 18 maanden sturen we onze management trainees op zes driemaandelijkse rotaties bij verschillende Aalberts bedrijven. Minstens twee van de rotaties zullen in het buitenland zijn. Je sluit het programma af met een goed begrip van ons vak en je hebt je eigen internationale netwerk van contacten opgebouwd. Het is ons doel om voor jou een rol in het bedrijf te vinden die het beste bij jouw talenten en capaciteiten past.